Szczupak smażony

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Szczupak smażony

Jeśli mamy dostęp do większej ilości szczupaków , możemy sobie pozwolić na podanie ich w najprostszej formie tzn. usmażone . Są smaczne .
Niestety mój szczupaczk kupiony i to w dodatku mrożony , ale smaczny był mimo to.

Czas :1 godzina

Składniki :1 Kg filetów ze szczupaka ( bez skóry )
Sok z cytryny
Mąka
Oliwa + 1 łyżka masła do smażenia
Sól
Pieprz mielony

Filety pokroić na kawałki . Skropić sokiem z cytryny . Posolić i popieprzyć . Obtoczyć w mące .Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po 8-10 minut z każdej strony . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .

Usmażone filety szczupaka jeśli nie zostaną zjedzone na bieżąco , można włożyć w zalewę octową lub galaretę .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.