Szczupak smażony

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Szczupak smażony

Jeśli mamy dostęp do większej ilości szczupaków , możemy sobie pozwolić na podanie ich w najprostszej formie tzn. usmażone . Są smaczne .
Niestety mój szczupaczk kupiony i to w dodatku mrożony , ale smaczny był mimo to.

Czas :1 godzina

Składniki :1 Kg filetów ze szczupaka ( bez skóry )
Sok z cytryny
Mąka
Oliwa + 1 łyżka masła do smażenia
Sól
Pieprz mielony

Filety pokroić na kawałki . Skropić sokiem z cytryny . Posolić i popieprzyć . Obtoczyć w mące .Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po 8-10 minut z każdej strony . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .

Usmażone filety szczupaka jeśli nie zostaną zjedzone na bieżąco , można włożyć w zalewę octową lub galaretę .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...