Szaszłyki ze złocistą cukinią i papryką

6 lutego 2012, dodał: Marylek19
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

500g chudej wołowiny,

2 czerwone papryki,

1 duża nieobrana cukinia,

długa bułka (tzw.paryska)

masło śmietankowe,

przyprawa do szaszłyka,

2 rozgniecione ząbki czosnku.

Przyrządzanie:

Pokroić mięso na małe kawałki, podobnie zrobić z cukinią i papryką. Nabijać kolejno na rożenki do szaszłyków, oprószyć przyprawą do szaszłyka. Piec na grillu przez 20-30 min. Pod koniec pieczenia włożyć na ruszt bułkę. Masło zmieszać z rozgniecionymi ząbkami czosnku. Podawać szaszłyki z podpieczonym pieczywem posmarowanym masłem czosnkowym.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.