Szaszłyki ze złocistą cukinią i papryką

6 lutego 2012,
dodał: Marylek19
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

500g chudej wołowiny,

2 czerwone papryki,

1 duża nieobrana cukinia,

długa bułka (tzw.paryska)

masło śmietankowe,

przyprawa do szaszłyka,

2 rozgniecione ząbki czosnku.

Przyrządzanie:

Pokroić mięso na małe kawałki, podobnie zrobić z cukinią i papryką. Nabijać kolejno na rożenki do szaszłyków, oprószyć przyprawą do szaszłyka. Piec na grillu przez 20-30 min. Pod koniec pieczenia włożyć na ruszt bułkę. Masło zmieszać z rozgniecionymi ząbkami czosnku. Podawać szaszłyki z podpieczonym pieczywem posmarowanym masłem czosnkowym.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....