Szaszłyki ze złocistą cukinią i papryką

6 lutego 2012,
dodał: Marylek19
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

500g chudej wołowiny,

2 czerwone papryki,

1 duża nieobrana cukinia,

długa bułka (tzw.paryska)

masło śmietankowe,

przyprawa do szaszłyka,

2 rozgniecione ząbki czosnku.

Przyrządzanie:

Pokroić mięso na małe kawałki, podobnie zrobić z cukinią i papryką. Nabijać kolejno na rożenki do szaszłyków, oprószyć przyprawą do szaszłyka. Piec na grillu przez 20-30 min. Pod koniec pieczenia włożyć na ruszt bułkę. Masło zmieszać z rozgniecionymi ząbkami czosnku. Podawać szaszłyki z podpieczonym pieczywem posmarowanym masłem czosnkowym.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.