Szaszłyki z rybą
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 40 dag grubych filetów rybnych
- 1 brokuł
- Po pół papryki żółtej i czerwonej
- 30 dag pomidorków koktajlowych
- 2 kromki pieczywa tostowego
- Olej
- Sok z cytryny
- Przyprawa do ryb
- Sól czosnkowa
Przygotowanie:
- Rybę pokrój w dużą kostkę. Skrop sokiem z cytryny, oprósz przyprawą do ryb.
- Brokuł podziel na małe różyczki, gotuj około 5 minut w osolonej wodzie, osącz.
- Paprykę pokrój w romby, a kromki pieczywa w kostkę.
- Na szpilki do szaszłyków nadziewaj na przemian warzywa, rybę i pieczywo. Oprósz solą czosnkową, skrop olejem.
- Ułóż na rozgrzany grill i piecz około 10 minut.