Szaszłyki z pieczarek

16 września 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 lub 6 pieczarek średniej wielkości
– cebula
– sól, pieprz
– oliwa do smażenia
– kilka listków sałaty

Pieczarki umyć, oddzielić nóżki od kapelusików. Kapelusze oprószyć solą od wewnętrznej strony i pieprzem. Nóżki pieczarek posiekać, dodać posiekana cebulę, doprawić do smaku, smażyć na maśle lub oliwie. Kapelusze faszerować cebulą i nóżkami i złożyć parami spodnią część od wewnątrz. Nadziać na patyki do szaszłyków, smażyć na oliwie często odwracając przez około 7 minut. Podawać gorące na liściach sałaty.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....