Szaszłyki z pieczarek

16 września 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 lub 6 pieczarek średniej wielkości
– cebula
– sól, pieprz
– oliwa do smażenia
– kilka listków sałaty

Pieczarki umyć, oddzielić nóżki od kapelusików. Kapelusze oprószyć solą od wewnętrznej strony i pieprzem. Nóżki pieczarek posiekać, dodać posiekana cebulę, doprawić do smaku, smażyć na maśle lub oliwie. Kapelusze faszerować cebulą i nóżkami i złożyć parami spodnią część od wewnątrz. Nadziać na patyki do szaszłyków, smażyć na oliwie często odwracając przez około 7 minut. Podawać gorące na liściach sałaty.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.