Szaszłyki z pieczarek

16 września 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 lub 6 pieczarek średniej wielkości
– cebula
– sól, pieprz
– oliwa do smażenia
– kilka listków sałaty

Pieczarki umyć, oddzielić nóżki od kapelusików. Kapelusze oprószyć solą od wewnętrznej strony i pieprzem. Nóżki pieczarek posiekać, dodać posiekana cebulę, doprawić do smaku, smażyć na maśle lub oliwie. Kapelusze faszerować cebulą i nóżkami i złożyć parami spodnią część od wewnątrz. Nadziać na patyki do szaszłyków, smażyć na oliwie często odwracając przez około 7 minut. Podawać gorące na liściach sałaty.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...