Szaszłyki z pieczarek

16 września 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 lub 6 pieczarek średniej wielkości
– cebula
– sól, pieprz
– oliwa do smażenia
– kilka listków sałaty

Pieczarki umyć, oddzielić nóżki od kapelusików. Kapelusze oprószyć solą od wewnętrznej strony i pieprzem. Nóżki pieczarek posiekać, dodać posiekana cebulę, doprawić do smaku, smażyć na maśle lub oliwie. Kapelusze faszerować cebulą i nóżkami i złożyć parami spodnią część od wewnątrz. Nadziać na patyki do szaszłyków, smażyć na oliwie często odwracając przez około 7 minut. Podawać gorące na liściach sałaty.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...