Szaszłyki z pieczarek

16 września 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 lub 6 pieczarek średniej wielkości
– cebula
– sól, pieprz
– oliwa do smażenia
– kilka listków sałaty

Pieczarki umyć, oddzielić nóżki od kapelusików. Kapelusze oprószyć solą od wewnętrznej strony i pieprzem. Nóżki pieczarek posiekać, dodać posiekana cebulę, doprawić do smaku, smażyć na maśle lub oliwie. Kapelusze faszerować cebulą i nóżkami i złożyć parami spodnią część od wewnątrz. Nadziać na patyki do szaszłyków, smażyć na oliwie często odwracając przez około 7 minut. Podawać gorące na liściach sałaty.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...