Szaszłyki z owoców

25 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

fruit-kebabs1

Składniki:

2 łyżki oleju roślinnego
2 łyżki brązowego cukru
2 łyżki soku z limonki
1 łyżeczka cynamonu
1/4 szklanki świeżej mięty, posiekanej
2 jabłka, pocięte na kawałki
2 banany, obrane i pokrojone
2 brzoskwinie, pokrojone
4 kiwi, obrane i pokrojone
plastry świeżego ananasa, obrane, pokrojone
16 truskawek

Przygotowanie:

Rozgrzać grill. W małej misce połączyć olej, cukier, sok z limonki, miętę i cynamon. Mieszać aż cukier się rozpuści. W przypadku wykorzystania drewnianych szpikulców, namoczyć je w wodzie przez około 10 min., aby zapobiec ich spalaniu. Nadziać owoce na patyczki tworząc szaszłyki. Pokryć owoce mieszaniną cukru i ułożyć na grillu. Piec przez około 6-8 min., często obracając.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.