Szaszłyki wieprzowe w kefirze

9 marca 2022, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Soczyste mięso wieprzowe jakie dodajemy do szaszłyków zyska nowy wymiar smaku dzięki zastosowaniu marynaty z kefiru lub jogurtu. Możemy serwować naszą mięsna przekąskę w towarzystwie świeżych warzyw: pomidorów, ogórków, krążków czerwonej cebuli, cukinii lub grillowanych warzyw i sosów, dipów, ajwarów itp.

szaszłyki na kefirze

składniki:

kg schabu bez kości

2 ząbki czosnku

1/2 litra kefiru

sól, pieprz

cebula czosnkowa

 

Dodajemy przeciśnięty czosnek do kefiru. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawami, układamy w naczyniu przekładając krążkami cebuli i zalewamy kefirem.  Odstawiamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc.

Wyjmujemy mięso z marynaty, nabijamy na drewniane szpatułki i pieczemy z obu stron na ruszcie posmarowanym olejem.

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kiedy wg Was skończy się wojna na U…
Ja obstawiam lipiec tego roku
Koszty pozycjonowania strony
Fajną opcją jest reklama na Fb, pozwala dotrzeć do wielu odbiorców, którzy są zainteresowani...
Klub puszystych
Podstawą jest odstawić węglowodany, bo to jest kluczowa przyczyna tycia, niszczy gospodarkę hormonalną...
Modne kolory na wiosnę
Pewnie żółty będzie w modzie...