Szaszłyki mięsno-warzywne z grilla

28 listopada 2009,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Jak dla mnie to najlepsza wersja szaszłyków ze względu na składniki:

  • pierś z kurczaka
  • czerwona papryka
  • cebula
  • pieczarki
  • mieszanka kolorowych pieprzów
  • sól

Wszystkie składniki kroimy na kawałki, uważając by np. cebula czy pieczarki nie były za małe i nie spadały z patyczków. Mięso solimy i pieprzymy – ja używam mieszanki kolorowego pieprzu z młynkiem – wtedy czuć wyraźnie smak pieprzu, bo nie jest bardzo drobno zmielony. Składniki naprzemiennie nakładamy na patyczki i układamy na grillu, obkręcając je co jakiś czas.

Smacznego!

file1259434592



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....