Szaszłyki mięsno-warzywne z grilla

28 listopada 2009, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Jak dla mnie to najlepsza wersja szaszłyków ze względu na składniki:

  • pierś z kurczaka
  • czerwona papryka
  • cebula
  • pieczarki
  • mieszanka kolorowych pieprzów
  • sól

Wszystkie składniki kroimy na kawałki, uważając by np. cebula czy pieczarki nie były za małe i nie spadały z patyczków. Mięso solimy i pieprzymy – ja używam mieszanki kolorowego pieprzu z młynkiem – wtedy czuć wyraźnie smak pieprzu, bo nie jest bardzo drobno zmielony. Składniki naprzemiennie nakładamy na patyczki i układamy na grillu, obkręcając je co jakiś czas.

Smacznego!

file1259434592



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...