szaszłyk z wątróbek drobiowych w bekonie

28 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny



Szaszłyk z watróbek drobiowych w bekonie z pomidorkami cherry

 

Czas przygotowania: 25 min

Ilość porcji: 4

 

Sposób przyrządzenia

Wątróbki oczyść, osusz, posyp przyprawą do kurczaka i potraw z grilla. Każdy kawałek wątróbki owiń plastrem boczku. Śliwki delikatnie rozkrój, aby owinąć nimi pomidorki cherry.
Na patyczki do szaszłyków nabijaj wątróbkę w boczku, następnie pomidorka w śliwce – czynność powtarzaj min. 3 razy. Piecz na grillu często obracając. Z miodu i musztardy przygotuj sos, polej nim szaszłyki. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

 

Lista zakupów:

  • 400 g wątróbek drobiowych

  • 80 g boczku w plastrach

  • 80 g pomidorów cherry

  • 60 g suszonych śliwek

  • 8 patyczków do szaszłyków

  • 3 łyżki miodu

Przyprawy KAMIS:

  • 0,5 łyżeczki Przyprawy do Kurczaka Złocista

  • 1 łyżeczka Przyprawy do potraw z grilla Pikantnej

  • 2 łyżki Musztardy Francuskiej

    źródło: www.kamis.pl