szaszłyk z wątróbek drobiowych w bekonie
Szaszłyk z watróbek drobiowych w bekonie z pomidorkami cherry
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 4
Sposób przyrządzenia
Wątróbki oczyść, osusz, posyp przyprawą do kurczaka i potraw z grilla. Każdy kawałek wątróbki owiń plastrem boczku. Śliwki delikatnie rozkrój, aby owinąć nimi pomidorki cherry.
Na patyczki do szaszłyków nabijaj wątróbkę w boczku, następnie pomidorka w śliwce – czynność powtarzaj min. 3 razy. Piecz na grillu często obracając. Z miodu i musztardy przygotuj sos, polej nim szaszłyki. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
Lista zakupów:
-
400 g wątróbek drobiowych
-
80 g boczku w plastrach
-
80 g pomidorów cherry
-
60 g suszonych śliwek
-
8 patyczków do szaszłyków
-
3 łyżki miodu
Przyprawy KAMIS:
-
0,5 łyżeczki Przyprawy do Kurczaka Złocista
-
1 łyżeczka Przyprawy do potraw z grilla Pikantnej
-
2 łyżki Musztardy Francuskiej
źródło: www.kamis.pl