Kurczak z kapustą kiszoną

5 października 2012, dodał: Beata
Artykuł zewnętrzny

Składniki :
kapusta kiszona 1,5 kg
pieczarki 0,5 kg
marchewka 3 szt,
cebula 2 szt.
2 piersi z kurczaka,
makaron świderki,
sól, pieprz, magii

olej

Przygotowanie:

Kapustę obgotowujemy ok 40 min,
Piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę, oprószamy solą i pieprzem i następnie pieczemy na oleju do zarumienia, odkładamy na bok,
na tej samej patelni kolejno zasmażamy pieczarki, cebule, startą marchewkę i ugotowaną i pokrojona kapustę,
Gotujemy makaron i odcedzamy.
Następnie do dużego garnka wkładamy wszystkie składniki doprawiamy magi pieprzem i solą , mieszamy i  smacznego.
Danie jest idealne na wszystkiego rodzaju imprezy najlepiej smakuje na drugi dzień, wystarczy zagrzać podobnie jak bigos i zawsze jest coś do zjedzenia na ciepło.



FORUM - bieżące dyskusje

Lodówki społeczne
Ja widzę ciągle tam ludzi, którzy nie wyglądają na potrzebujących. Po prostu po co...
Podróże krajowe i zagraniczne - naj…
Zanzibar jest wciąż modny, ale to proste życie tubylców podobno szokuje nas Europejczyków....
Nękanie, stalking - jak sobie radzi…
U mnie nękania nie było, ale próby ponownego kontaktu kiedy ja już nie byłam zainteresowana...
Eyeliner, kredka, pędzelek - akceso…
Ja mam ciągle jakieś problemy ze spojówkami, więc nie używam już takich kosmetyków.