Kurczak z kapustą kiszoną

5 października 2012, dodał: Beata
Artykuł zewnętrzny

Składniki :
kapusta kiszona 1,5 kg
pieczarki 0,5 kg
marchewka 3 szt,
cebula 2 szt.
2 piersi z kurczaka,
makaron świderki,
sól, pieprz, magii

olej

Przygotowanie:

Kapustę obgotowujemy ok 40 min,
Piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę, oprószamy solą i pieprzem i następnie pieczemy na oleju do zarumienia, odkładamy na bok,
na tej samej patelni kolejno zasmażamy pieczarki, cebule, startą marchewkę i ugotowaną i pokrojona kapustę,
Gotujemy makaron i odcedzamy.
Następnie do dużego garnka wkładamy wszystkie składniki doprawiamy magi pieprzem i solą , mieszamy i  smacznego.
Danie jest idealne na wszystkiego rodzaju imprezy najlepiej smakuje na drugi dzień, wystarczy zagrzać podobnie jak bigos i zawsze jest coś do zjedzenia na ciepło.