Szałot | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Szałot

25 września 2010, dodał: bernika
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

  • 6 ziymnioków niyłoszkrobanych uwarzonych, jak łostygnum łoszkrobać
  • 2 markwie
  • 1 piytruszka
  • 1/2 sylyra
  • 3 łogórki kiszune
  • 1/2 biksy groszku
  • sól, pieprz
  • pora łyzek majunyzu
  • moja szałot – dla reszty pozostałej polski to po prostu sałatka jarzynowa;)

    Wszytkie warzywa uwarzić, łoszkrobać, pokroć, ciepnunć do gorka, wymiyszać, przyprawić, łomaścić majunyzym, wymiyszac i pojeść se i pomaszkiecić :)
    U mnie podane z piersią już nie po śląsku, bo całkiem inne klimaty, a mianowicie w środku z mozarellą, listkami bazylii i posmarowane czerwonym pesto, zawinięte, obtoczone w jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Usmażone na oleju.

    Dla osób z problemami w zrozumieniu polecam: http://fazi.friko.pl/SLOWNIKSLASKI.html#0

    Share and Enjoy !

    Shares


    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    Co na ściany do salonu?
    Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
    Najtrudniejsze kierunki studiów
    Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
    opadająca powieka
    Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
    moda męska
    Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...