Sylwestrowy Tatar

2 stycznia 2011,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny
  • Mięso wołowe polędwica lub szynka około ½ kg
  • Sól
  • Pieprz
  • Cebula
  • Olej 2 łyżki

Mięso zemleć w maszynce, wyrobić z olejem, solą i pieprzem. Cebulę pokroić w drobną kostkę, posypać solą i wygnieść aż puści sok. Dno półmiska wyłożyć cebulą a na wierzch położyć kulki (porcje) tatara. Podawać schłodzone. Można też dodać żółtko, ale wtedy tatar zmienia kolor i praktycznie na drugi dzień jak zostanie jest nie jadalny.

file1293992109



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...