Karkówka nadziewana parówką i suszonymi pomidorami

2 stycznia 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Karkówka około 1 kg
  • Parówki cienkie np. berlinki
  • Suszone pomidory w oliwie z czosnkiem
  • Wegeta
  • Pieprz
  • Majeranek
  • Papryka słodka
  • Sos:
  • Keczup
  • Musztarda
  • Coca cola
  • Musztarda z czerwonym winem Kamis
  • Olej

Karkówkę natrzeć przyprawami, zawinąć w folię, wstawić do lodówki. (najlepiej zrobić to na noc). Na drugi dzień w karkówce zrobić 3 otwory nożem i włożyć parówki i suszone pomidory. Zaszyć nitką, aby w czasie pieczenia nie wyszło nadzienie. Na wierzchu karkówkę posmarować musztardą z czerwonym winem i wstawić do piekarnika. W między czasie zrobić sos: łyżkę keczupu, łyżkę musztardy i 50 g coca coli wymieszać i polać karkówkę w trakcie pieczenia. Po upieczeniu pokroić na grube plastry. Można podawać z żurawiną.

file1293992052



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz