Świeże truskawki z zielonym pieprzem

11 czerwca 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Przepis Georga Schmueckera


Ilość porcji: 4
Składniki:
500 g świeżych truskawek
1 łyżka stołowa marynowanego zielonego pieprzu z puszki
2 łyżeczki starego octu balsamicznego (im starszy, tym lepszy, ponieważ staje się słodszy)
50 ml syropu cukrowego (połącz 50 g cukru oraz 50 ml wody i gotuj przez minutę)
1 łyżeczka skórki pomarańczowej
Przygotowanie:
Umyj truskawki krótko w zimnej wodzie i usuń szypułki. Umieść owoce na sicie, a następnie wysusz ostrożnie ręcznikiem. W misce połącz zielony pieprz, ocet balsamiczny, syrop cukrowy i skórkę pomarańczową. Przekrój truskawki na połówki i dodaj do marynaty na około 30 minut. Połóż truskawki na talerzu i polej 2 łyżkami stołowymi płynnej marynaty.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...