Świeże śledzie smażone w cieście

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Świeże śledzie smażone w cieście


Bardzo proste- bardzo smaczne danie .
Czas : 30 minut

Składniki :

4 filety ze świeżych śledzi
1 jajko
4 łyżki mąki
¼ szklanki mleka
¼ łyżeczki proszku do pieczenia.
sól
mielony czarny pieprz
olej do głębokiego smażenia

Umyte i osuszone śledzie posolić i popieprzyć . Z jajka , mąki, mleka , szczypty soli i ¼ łyżeczki proszku do pieczenia zrobić gęste ciasto naleśnikowe .W głębokiej patelni rozgrzać olej w takie ilości by śledzie smażyły się w głębokim tłuszczu. Filety zanurzać w ciasto i wkładać we wrzący olej. Smażyć przewracając aż ciasto zrobi się złote. Wyjąć i odsączyć na papierowymręczniku.


nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz