Świderki z sosem śmietanowo-serowym

27 marca 2013,
dodał: marika1503
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 40 dag makaronu świderki
  • 30 dag sera fata
  • ½ szklanki śmietany 12 proc.
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • Świeże zioła (koperek, natka pietruszki, bazylia)
  • sól, pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, podsmaż na oliwie. Następnie dodaj śmietanę i pokruszony ser feta. Sos podgrzej nie dopuszczając do zagotowania.

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Osącz, włóż do sosu i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Nałóż na talerze. Przed podaniem posyp świeżymi posiekanymi ziołami.

file1364380738



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.