Sushi z surową rybą

13 stycznia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ostatnio bardzo popularne danie, podajemy teraz Państwu wersję z surową
rybą:

1) 2 kalmary
2) 12 krewetek
3) 45 dag świeżej ryby
4) 3 łyżeczki pasty wasabi (ewentualnie chrzan z musztardą)
5) imbir
6) 80 dag ryżu do sushi

Kalmary umyć, odciąć macki, wyjąć ości, odblokować, rozciąć na pół,
rozpłaszczyć i pociąć na kawałki, zanurzyć na kilka sekund we wrzątku,
osączyć. Krewetki obrać z łusek, obciąć głowy, umyć, zanurzyć we
wrzątku. Ryby oczyścić, umyć, odfiletować, zdjąć skórę, pokroić na
kawałki, przykryć folią, wstawić na około 15 minut do lodówki.
Z ryżu utoczyć zwilżonymi palcami wałeczki o takiej wielkości, by
schowały się pod kawałkiem ryby lub kalmara, posmarować pastą wasabi,
wałeczki ryżowe nakrywać kawałkami kalmara, krewetką lub kawałkiem ryby,
sushi ułożyć na tacy i dekorować cząstkami cytryny i imbirem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Sushi z surową rybą

  1. avatar uf2mr pisze:

    Ja bym się chyba nie odważyła zjeść sushi.

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nie mam pieniedzy na święta
Ja tak robię, kupuję sporo rzeczy na promkach i mam zapasy na święta,...
Jak bronić się przed wykorzystywani…
Opieka zapewnia tym najuboższym, a o innych ma starać się rodzina, taka jest prawda...
Szukam metod na leczenie haluksów
Taka operacja to ryzyko, no i wyklucza z aktywności na kilka tygodni...
wybielanie zębów
To efekt nie będzie trwały, a każde wybielanie to też naruszanie struktury szkliwa,...