Surówka z marchewki i gruszek

3 lipca 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 duże marchewki, 2 dojrzałe gruszki Konferencje (albo inne), sok z całej cytryny, 1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia, 4-5 łyżek płatków migdałowych, kilka gałązek świeżego koperku

sposób przygotowania:

Marchewki i gruszki myjemy, osuszamy i obieramy cienko ze skórki. Ścieramy na dużych oczkach tarki jarzynowej. Skrapiamy sokiem z cytryny i  oliwą, dokładnie mieszamy. Płatki migdałowe podprażamy lekko na suchej patelni, połowę dodajemy do surówki i mieszamy, resztą posypujemy wierzch. Przybieramy listkami koperku.

file1278164725



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...