Surówka z kapusty pekińskiej w sosie tatarskim

7 października 2012,
dodał: okulary
Artykuł zewnętrzny

Pół główki kapusty pekińskiej

3 łyżki posiekanego szczypiorku

jajko ugotowane na twardo

jabłko

1/2 szklanki sosu tatarskiego

3 grzybki marynowane

sól, cukier

Liście kapusty nakrajać przy nasadzie,poodrywać,umyć odsączyć.Grzybki drobno posiekać. Jabłko umyć ,obrać,zetrzeć na tarce i od razu wymieszać z sosem. Liście kapusty pokroić w drobny makaronik, dodać posiekany szczypiorek,grzybki oraz drobno pokrojone jajko. Wymieszać z sosem,przyprawić do smaku solą i cukrem. Gotową surówkę wyłożyć na salaterki ozdobić cząstkami pomidorów.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...