Surówka z kapusty pekińskiej w sosie tatarskim

7 października 2012, dodał: okulary
Artykuł zewnętrzny

Pół główki kapusty pekińskiej

3 łyżki posiekanego szczypiorku

jajko ugotowane na twardo

jabłko

1/2 szklanki sosu tatarskiego

3 grzybki marynowane

sól, cukier

Liście kapusty nakrajać przy nasadzie,poodrywać,umyć odsączyć.Grzybki drobno posiekać. Jabłko umyć ,obrać,zetrzeć na tarce i od razu wymieszać z sosem. Liście kapusty pokroić w drobny makaronik, dodać posiekany szczypiorek,grzybki oraz drobno pokrojone jajko. Wymieszać z sosem,przyprawić do smaku solą i cukrem. Gotową surówkę wyłożyć na salaterki ozdobić cząstkami pomidorów.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...