Surówka z kapusty pekińskiej w sosie tatarskim

7 października 2012, dodał: okulary
Artykuł zewnętrzny

Pół główki kapusty pekińskiej

3 łyżki posiekanego szczypiorku

jajko ugotowane na twardo

jabłko

1/2 szklanki sosu tatarskiego

3 grzybki marynowane

sól, cukier

Liście kapusty nakrajać przy nasadzie,poodrywać,umyć odsączyć.Grzybki drobno posiekać. Jabłko umyć ,obrać,zetrzeć na tarce i od razu wymieszać z sosem. Liście kapusty pokroić w drobny makaronik, dodać posiekany szczypiorek,grzybki oraz drobno pokrojone jajko. Wymieszać z sosem,przyprawić do smaku solą i cukrem. Gotową surówkę wyłożyć na salaterki ozdobić cząstkami pomidorów.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.