Surówka z kapusty pekińskiej i winogron

25 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Surówka z kapusty pekińskiej i winogron

Smaczna wersja surówki z kapusty pekińskiej .

Czas : 10 minut

Składniki :1/4 pekińskiej kapusty
małe grono winogron
1 łyżka oliwy z oliwek
sok z cytryny
sól
cukier
Kapustę drobno usiekać , lekko osolić i ugnieść by zmiękła. Winogrona ( kilka odłożyć do dekoracji ) przekroić na połówki ( lub ćwiartki zależnie od wielkości ) i dodać do kapusty . Wlać oliwę . Wymieszać i doprawić solą , cukrem i sokiem z cytryny . Podawać na liściach sałaty dekorując całymi winogronami.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...