Surówka z kapusty pekińskiej i winogron

25 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Surówka z kapusty pekińskiej i winogron

Smaczna wersja surówki z kapusty pekińskiej .

Czas : 10 minut

Składniki :1/4 pekińskiej kapusty
małe grono winogron
1 łyżka oliwy z oliwek
sok z cytryny
sól
cukier
Kapustę drobno usiekać , lekko osolić i ugnieść by zmiękła. Winogrona ( kilka odłożyć do dekoracji ) przekroić na połówki ( lub ćwiartki zależnie od wielkości ) i dodać do kapusty . Wlać oliwę . Wymieszać i doprawić solą , cukrem i sokiem z cytryny . Podawać na liściach sałaty dekorując całymi winogronami.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...