Surówka z kapusty pekińskiej i winogron

25 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Surówka z kapusty pekińskiej i winogron

Smaczna wersja surówki z kapusty pekińskiej .

Czas : 10 minut

Składniki :1/4 pekińskiej kapusty
małe grono winogron
1 łyżka oliwy z oliwek
sok z cytryny
sól
cukier
Kapustę drobno usiekać , lekko osolić i ugnieść by zmiękła. Winogrona ( kilka odłożyć do dekoracji ) przekroić na połówki ( lub ćwiartki zależnie od wielkości ) i dodać do kapusty . Wlać oliwę . Wymieszać i doprawić solą , cukrem i sokiem z cytryny . Podawać na liściach sałaty dekorując całymi winogronami.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.