Surówka z czerwonej kapusty

15 lipca 2010,
dodał: ANECIK1980
Artykuł zewnętrzny
  • czerwona kapusta 1 mała główka
  • jabłka 2 szt
  • majonez
  • kwasek cytrynowy
  • sól
  • pieprz
  • Kapustę szatkujemy na grubych oczkach tarki. Posypujemy solą, delikatnie kwaskiem cytrynowym i odstawiamy na 10 minut. Jabłka obieramy i również ścieramy. Kapustę odsączamy, łączymy z jabłkiem, dodajemy majonez (ilość wg uznania). Doprawiamy do smaku pieprzem, dowolnie dekorujemy.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Reportaże, książki oparte na faktac…
    Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
    Klasyka literatury - do czego wraca…
    Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
    ulubione filmy
    Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
    Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
    "Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...