Surówka z białej kapusty

15 lipca 2010, dodał: ANECIK1980
Artykuł zewnętrzny
  • kapusta biała 1 mała główka
  • marchewka 3 szt
  • /jabłka 1-2 szt jeśli ktoś lubi/
  • cebula 1 szt mała
  • majonez 6 łyżek
  • mleko 6 łyżek
  • cukier puder 3-4 łyżki
  • sok z cytryny 1-2 łyzki
  • ocet winny z białych winogron 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • Kapustę i marchewkę /i jabłka/  ścieramy na grubych oczkach tarki, mieszamy, lekko solimy i odstawiamy na 15 minut. Majonez, mleko, cytrynę, ocet winny, cukier puder mieszamy na jednolity sos, który doprawiamy pieprzem.

    Kapustę i marchewkę polewamy sosem, dobrze mieszamy. Surówkę mozna jeść od razu po przygotowaniu, jednak najlepsza jest gdy wstawimy ja na 2 h do lodówki.

    Surówkę wstawiam do lodówki w plastikowy  pojemnik z przykrywką ponieważ jej zapach jest dość intensywny.



    FORUM - bieżące dyskusje

    zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
    "Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
    Outlet - Promocje
    Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
    Jaki odkurzacz
    Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
    Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
    Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...