Surówka z białej kapusty

15 lipca 2010,
dodał: ANECIK1980
Artykuł zewnętrzny
  • kapusta biała 1 mała główka
  • marchewka 3 szt
  • /jabłka 1-2 szt jeśli ktoś lubi/
  • cebula 1 szt mała
  • majonez 6 łyżek
  • mleko 6 łyżek
  • cukier puder 3-4 łyżki
  • sok z cytryny 1-2 łyzki
  • ocet winny z białych winogron 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • Kapustę i marchewkę /i jabłka/  ścieramy na grubych oczkach tarki, mieszamy, lekko solimy i odstawiamy na 15 minut. Majonez, mleko, cytrynę, ocet winny, cukier puder mieszamy na jednolity sos, który doprawiamy pieprzem.

    Kapustę i marchewkę polewamy sosem, dobrze mieszamy. Surówkę mozna jeść od razu po przygotowaniu, jednak najlepsza jest gdy wstawimy ja na 2 h do lodówki.

    Surówkę wstawiam do lodówki w plastikowy  pojemnik z przykrywką ponieważ jej zapach jest dość intensywny.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Uzbekistan i Kazachstan
    Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
    kąpiel noworodka
    Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
    Perfumy i Internet
    Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
    Jak przygotować się do pracy w ogro…
    Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...