Surówka z białej kapusty

15 lipca 2010,
dodał: ANECIK1980
Artykuł zewnętrzny
  • kapusta biała 1 mała główka
  • marchewka 3 szt
  • /jabłka 1-2 szt jeśli ktoś lubi/
  • cebula 1 szt mała
  • majonez 6 łyżek
  • mleko 6 łyżek
  • cukier puder 3-4 łyżki
  • sok z cytryny 1-2 łyzki
  • ocet winny z białych winogron 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • Kapustę i marchewkę /i jabłka/  ścieramy na grubych oczkach tarki, mieszamy, lekko solimy i odstawiamy na 15 minut. Majonez, mleko, cytrynę, ocet winny, cukier puder mieszamy na jednolity sos, który doprawiamy pieprzem.

    Kapustę i marchewkę polewamy sosem, dobrze mieszamy. Surówkę mozna jeść od razu po przygotowaniu, jednak najlepsza jest gdy wstawimy ja na 2 h do lodówki.

    Surówkę wstawiam do lodówki w plastikowy  pojemnik z przykrywką ponieważ jej zapach jest dość intensywny.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Wolontariat zagraniczny
    Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
    Cukrzyca za ciąża
    Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
    Sieć C&A
    No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
    57 proc. osób do 40 roku życia nie …
    I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...