Surówka letnia

1 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
-1/2 główki niedużej młodej kapusty,
-młoda cebula,
-2-3 młode marchewki,
-2 nieduże strąki zielonej papryki,
-3-4 pomidory,
-3 łyżki majonezu,
-1/2 łyżeczki cukru,
-sól, pieprz.

Przyrządzanie:
Kapustę drobno poszatkować i osolić, cebulę pokroić w kostkę, oskrobane marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, oczyszczoną z nasion paprykę pokroić w paski, pomidory- w ósemki. Kapustę osączyć i połączyć z resztą warzyw. Dodać majonez, wymieszać, doprawić.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kobiety, które żałują macierzyństwa…
Nie dla każdej z nas macierzyństwo oznacza spełnienie. Są osoby świadomie decydujące...
Europejski Zielony Ład
Dużo ostatnio mówi się o Zielonym Ładzie, zwłaszcza w kontekście szkód dla polskiego rolnictwa,...
Cichy zabójca - stłuszczenie wątrob…
Według szacunków aż 6 mln Polaków może cierpieć na niealkoholowe stłuszczenie wątroby. To zatrważająca...
Nowy Kodeks Etyki Lekarskiej
18 maja w Łodzi, po raz pierwszy od 20 lat (dokładnie od 2003 roku),...