Summertime Salsa

23 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Spice-Rubbed_Pork_Chops_with_Summer_Salsa1

Składniki:

1/4 szklanki soku pomarańczowego
2 łyżeczki posiekanej mięty (opcjonalnie)
1 łyżeczka octu balsamicznego
1/2 łyżeczki cynamonu
2 lub 3 nektarynki, brzoskwinie, obrane, pokrojone w małe kostki (2 filiżanki)
6 kotletów schabowych bez kości
przyprawa grillowa
1 szklanka malin

Przygotowanie:

Wymieszać sok pomarańczowy z miętą, octem i cynamonem w misce. Dodać brzoskwinie, dobrze wymieszać (można zmiksować). Natrzeć równomiernie mięso przyprawą grillową po obu stronach. Grillować na średnim ogniu 5 do 7 min. Delikatnie wrzucić maliny do sosu z brzoskwiń. Podawać z mięsem.