Strogonoff wieprzowy

29 maja 2011, dodał: paulaaaad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 łyżeczki oleju rzepakowego

0,5 kg steków pokrojonych w cienkie plasterki

1 mała cebula pokrojona w cienkie plasterki

250g pieczarek

2 ząbki czosnku,

200 g mięsa mielonego

1 łyżka mąki

2 szklanki bulionu

1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina

sól i czarny pieprz

2/3 szklanki greckiego jogurt beztłuszczowy

1 kg makaronu

4 łyżeczki mielonej świeżej pietruszki

Przygotowanie:

Upiec wieprzowinę na rozgrzanym oleju aż zbrązowieje ze wszystkich stron, około 10 minut. Rozgrzać 2 łyżeczki oleju na patelni na średnim ogniu. Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż będą miękkie i półprzezroczyste, około 3 minuty. Dodać grzyby i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby będą miękkie, ok. 8 minut. Wyłożyć do garnka połączyć z wieprzowiną i wymieszać. Posypać mąką i mieszać, aż dobrze się połączą. Dodać bulion, wino, sól i pieprz i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu aż do zgęstnienia 5 minut. Wymieszać z jogurtem i gotować przez 1 minutę. Połączyć z makaronem i dekorować natką pietruszki.

file1306659164



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...