Steki w zalewie serowo-ziołowej

19 sierpnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 steki z polędwicy wieprzowej
– ser topiony 200 gram
– mleko  50 ml
– pieprz czarny i ziołowy po jednej łyżeczce
– sól
– masło
– natka pietruszki
– olej
– cytryna

Posiekać natkę, steki umyć, osuszyć, natrzeć olejem i usmażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Kiedy będą rumiane, natrzeć każdy solą i pieprzem. W oddzielnym naczyniu na małym ogniu rozpuścić masło i ser topiony. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, dodać nieco mleka. Starannie wymieszać, dosypując siekaną pietruszkę. Każdy stek wyłożyć na talerz, polać serowo-ziołowym sosem. Podawać z ziemniaczkami i warzywami.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...