Spaghetti ze szpinakiem, fetą i oliwkami

11 listopada 2013, dodał: marika1503
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 50 dag mrożonego szpinaku
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 10 dag marynowanych czarnych oliwek bez pestek
  • 30 dag fety
  • 2 ząbki czosnku, sól, pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

Zamrożony szpinak włożyć do rondla, podlać kilkoma łyżkami wody i ogrzewać na małym ogniu, aż się rozmrozi i zagotuje. Pomidorki koktajlowe umyć i pokroić na ćwiartki. Oliwki pokroić w plasterki, a fetę w kostkę. Przygotowane składniki dodać do szpinaku. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Makaron ugotować al. dente i osączyć. Wyłożyć na talerze, polać przygotowanym sosem i od razu podawać.

 

file1384200591



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...