Spaghetti ze szpinakiem, fetą i oliwkami

11 listopada 2013, dodał: marika1503
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 50 dag mrożonego szpinaku
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 10 dag marynowanych czarnych oliwek bez pestek
  • 30 dag fety
  • 2 ząbki czosnku, sól, pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

Zamrożony szpinak włożyć do rondla, podlać kilkoma łyżkami wody i ogrzewać na małym ogniu, aż się rozmrozi i zagotuje. Pomidorki koktajlowe umyć i pokroić na ćwiartki. Oliwki pokroić w plasterki, a fetę w kostkę. Przygotowane składniki dodać do szpinaku. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Makaron ugotować al. dente i osączyć. Wyłożyć na talerze, polać przygotowanym sosem i od razu podawać.

 

file1384200591



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz