Spaghetti z pomidorami

30 października 2013, dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

300 g     spaghetti
50 ml     oliwy
80 g     cebuli dymki (biała część)
300 g     pomidorów Pelati Podravka
1 łyżeczka     cukru
3 łyżeczki     Vegety pikantnej
100 g     suszonych pomidorów
3 ząbki     czosnku
1 łyżka     świeżo posiekanej bazylii
30 g     orzeszków piniowych

1. Spagetti ugotować (al dente) w lekko osolonej wodzie i odcedzić.
2. Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w krążki, dodać pomidory pelati, cukier, 1 łyżeczkę Vegety pikantnej i dusić 5-10 minut.
3. Następnie dodać suszone pomidory, wyciśnięty czosnek i bazylię.
4. Pomidory podsmażyć (1-2 minuty), a następnie dodać spaghetti i pozostałą Vegetę pikantną.

Serwowanie

Wszystko dobrze wymieszać, posypać orzeszkami piniowymi. Podawać na ciepło, suto posypane tartym parmezanem.
Rada – w  razie potrzeby, do dania można dolać nieco wody, w której gotowane było spaghetti.

 


 

 



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...