Spaghetti z boczkiem i białym serem (po polsku)

26 stycznia 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 pomidory
  • cebula
  • opakowanie spaghetti
  • 40 dag tłustego białego sera lub fety
  • 15 dag wędzonego boczku
  • ocet winny
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Pomidory i pół cebuli pokroić w kostkę i doprawić do smaku, skropić olejem i octem, wymieszać i pozostawić na kilka minut. Boczek pokroić w paseczki lub kostkę, resztę cebuli i boczek przesmażyć 4 minuty na oleju. Makaron ugotować i wymieszać pomidorkami, każdą porcję polać cebulką i boczkiem, posypać pokruszonym serem a na koniec natką.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz