Spaghetti z pomidorami i szpinakiem na sposób włoski

4 kwietnia 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

porcja: 279 kcal

– 400 gram pomidorów
– cebula
– zioła prowansalskie
– 5 łyżek oleju
– garść listków szpinaku
– ząbek czosnku
– 400 gram spaghetti
– 150 gram żółtego sera
– sól, pieprz

Pomidory opłukać, pokroić na kawałki, cebule obrać i posiekać, podsmażyć na połowie oleju, dodać pomidory, chwilkę razem dusić. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Szpinak opłukać, podsmazyc na pozostałym oleju, doprawić do smaku solą, pieprzem i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Spaghetti ugotować, polać sosem pomidorowym, obłozyć szpinakiem i posypac tartym serem.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...