Spaghetti carbonara z boczkiem i parmezanem

2 czerwca 2012,
dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny
Kiedyś potrafiliśmy jeść makaron z różnymi sosami prawie codziennie. A  najbardziej spaghetti w moim wydaniu. Wczoraj postanowiłam przygotować spaghetti carbonara, którego tak de facto nigdy nie jedliśmy.
200 g makaronu
30 dkg boczku wędzonego
100 g startego parmezanu
2 jajka
sól i pieprz
makaron ugotować al dente
boczek podsmażyć na patelni
jajka roztrzepać i dodać do nich parmezan
oprószyć solą i pieprzem
Do boczku wrzuciłam makaron, wymieszałam składniki.
Następnie wlałam jajka z serem do makaronu i boczku
mieszałam tak aby jajka się delikatnie ścięły.
Na sam koniec posypać danie parmezanem

Chciałam zapytać Was z jakiej firmy kupujecie makarony?
ja od jakiegoś czasu kupuję makaron Combino w Lidlu i jestem bardzo zadowolona.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.