Spaghetti carbonara z boczkiem i parmezanem
Artykuł zewnętrzny
Kiedyś potrafiliśmy jeść makaron z różnymi sosami prawie codziennie. A najbardziej spaghetti w moim wydaniu. Wczoraj postanowiłam przygotować spaghetti carbonara, którego tak de facto nigdy nie jedliśmy.
200 g makaronu
30 dkg boczku wędzonego
100 g startego parmezanu
2 jajka
sól i pieprz
makaron ugotować al dente
boczek podsmażyć na patelni
jajka roztrzepać i dodać do nich parmezan
oprószyć solą i pieprzem
Do boczku wrzuciłam makaron, wymieszałam składniki.
Następnie wlałam jajka z serem do makaronu i boczku
mieszałam tak aby jajka się delikatnie ścięły.
Na sam koniec posypać danie parmezanem
Chciałam zapytać Was z jakiej firmy kupujecie makarony?
ja od jakiegoś czasu kupuję makaron Combino w Lidlu i jestem bardzo zadowolona.