Spaghetti carbonara z boczkiem i parmezanem

2 czerwca 2012, dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny
Kiedyś potrafiliśmy jeść makaron z różnymi sosami prawie codziennie. A  najbardziej spaghetti w moim wydaniu. Wczoraj postanowiłam przygotować spaghetti carbonara, którego tak de facto nigdy nie jedliśmy.
200 g makaronu
30 dkg boczku wędzonego
100 g startego parmezanu
2 jajka
sól i pieprz
makaron ugotować al dente
boczek podsmażyć na patelni
jajka roztrzepać i dodać do nich parmezan
oprószyć solą i pieprzem
Do boczku wrzuciłam makaron, wymieszałam składniki.
Następnie wlałam jajka z serem do makaronu i boczku
mieszałam tak aby jajka się delikatnie ścięły.
Na sam koniec posypać danie parmezanem

Chciałam zapytać Was z jakiej firmy kupujecie makarony?
ja od jakiegoś czasu kupuję makaron Combino w Lidlu i jestem bardzo zadowolona.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...