Spaghetti błyskawiczne
Przepisów na spagetti jest dużo – ten jest szybki.
250g makaronu spagetti
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
300g koncentratu pomidorowego
olej
sól
pieprz
cukier
oregano
Makaron wrzucamy do wrzątku i gotujemy. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Na spód głębokiego garnka wlewamy odrobinę oleju i podsmażamy cebulę. Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do podsmażonej cebuli. Dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy, podgrzewamy jeszcze tak długo aż sos będzie gorący. Następnie doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Cukier dodajemy jeśli sos wydaje się być zbyt kwaśny. Do garnka z sosem wrzucamy ugotowany i odcedzony makaron. Wszystko dokładnie mieszamy aż sos pokryje każdą nitkę makaronu. Spagetti można podać z potartym żółtym serem, np. parmezanem.