Spaghetti błyskawiczne

11 kwietnia 2013,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Przepisów na spagetti jest dużo – ten jest szybki.

250g makaronu spagetti
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
300g koncentratu pomidorowego
olej
sól
pieprz
cukier
oregano

Makaron wrzucamy do wrzątku i gotujemy. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Na spód głębokiego garnka wlewamy odrobinę oleju i podsmażamy cebulę. Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do podsmażonej cebuli. Dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy, podgrzewamy jeszcze tak długo aż sos będzie gorący. Następnie doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Cukier dodajemy jeśli sos wydaje się być zbyt kwaśny. Do garnka z sosem wrzucamy ugotowany i odcedzony makaron. Wszystko dokładnie mieszamy aż sos pokryje każdą nitkę makaronu. Spagetti można podać z potartym żółtym serem, np. parmezanem.

file1365674833



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...