URODA I ZDROWIE

Spaghetti al pomidoro (pomodoro)

7 maja 2018, dodał: snoove
  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 80 dag świeżych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek bazylii
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • oliwa z oliwek
  • Pomidory sparzyć we wrzątku, obrać ze skóry, przekroić  na połówki, usunąć  nasiona, a miąższ pokroić w małe kawałki. W głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać pomidory i smażyć około pięciu minut. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wrzucić do pomidorów i gotować na wolnym ogniu, mieszając co jakiś czas, aż odparuje większość płynu i sos nieco zgęstnieje.

Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić i dodać do sosu. Całość podgrzać i dokładnie wymieszać. Przełożyć  na talerze i udekorować listkami bazylii.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

KELIS / BRODKA / / KALIBER 44 |Sop…
Poszłabym na taki koncert, Brodka nadal jest w formie :)
Zapalenie wątroby
Najlepiej profilaktycznie pić ostropest, bo wątroba regeneruje się gdy przestaniemy jej szkodzić...
Gdzie iść na randkę?
W lato to zdecydowanie plener:) Piękny pejzaż gdzieś nad wodą, romantyczny zachód słońca za miastem...
Płukanka z zielonej herbaty
Ja do przyciemniania używałam płukanki z czarnej herbaty, ale po niej włosy były...