URODA I ZDROWIE

Spaghetti al pomidoro (pomodoro)

7 maja 2018, dodał: snoove
  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 80 dag świeżych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek bazylii
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • oliwa z oliwek
  • Pomidory sparzyć we wrzątku, obrać ze skóry, przekroić  na połówki, usunąć  nasiona, a miąższ pokroić w małe kawałki. W głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać pomidory i smażyć około pięciu minut. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wrzucić do pomidorów i gotować na wolnym ogniu, mieszając co jakiś czas, aż odparuje większość płynu i sos nieco zgęstnieje.

Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić i dodać do sosu. Całość podgrzać i dokładnie wymieszać. Przełożyć  na talerze i udekorować listkami bazylii.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Swetry
> malinka napisał/a:> Mam tylko dwa swetry, ale za to kupione w górach, super ciepłe:)Właśnie...
Swetry
Mam tylko dwa swetry, ale za to kupione w górach, super ciepłe:)
Kooperatywa spożywcza - nowy trend
Ja kupuję dużo na rynku, więc i tak rolnicy tu przyjeżdżają, to po...
Damskie kurtki skórzane
Ja uwielbiam, ale ze względu na to, że jednak są produkowane z cierpieniem...