URODA I ZDROWIE

Spaghetti al pomidoro (pomodoro)

7 maja 2018, dodał: snoove
  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 80 dag świeżych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek bazylii
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • oliwa z oliwek
  • Pomidory sparzyć we wrzątku, obrać ze skóry, przekroić  na połówki, usunąć  nasiona, a miąższ pokroić w małe kawałki. W głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać pomidory i smażyć około pięciu minut. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wrzucić do pomidorów i gotować na wolnym ogniu, mieszając co jakiś czas, aż odparuje większość płynu i sos nieco zgęstnieje.

Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić i dodać do sosu. Całość podgrzać i dokładnie wymieszać. Przełożyć  na talerze i udekorować listkami bazylii.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czyraki
Mam podobny problem już kilka lat, tylko zaczyna się jesień, zima zaraz mi...
perfumy
Avon też ma ciekawe zapachy. Ale ja wole dać więcej i kupić oryginały,...
Witamina C
Nie każdy jest narażony na znaczne niedobory witaminy C, jeśli chcemy po nią sięgnąć,...
perfumy
Dla mnie Oriflame jest od lat nr 1...