Spaghetti al pomidoro (pomodoro)

7 maja 2018,
dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny
  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 80 dag świeżych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek bazylii
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • oliwa z oliwek
  • Pomidory sparzyć we wrzątku, obrać ze skóry, przekroić  na połówki, usunąć  nasiona, a miąższ pokroić w małe kawałki. W głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać pomidory i smażyć około pięciu minut. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wrzucić do pomidorów i gotować na wolnym ogniu, mieszając co jakiś czas, aż odparuje większość płynu i sos nieco zgęstnieje.

Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić i dodać do sosu. Całość podgrzać i dokładnie wymieszać. Przełożyć  na talerze i udekorować listkami bazylii.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....