Sos żurawinowo-ketchupowo-powidłowy

21 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Sos żurawinowo-ketchupowo-powidłowy do frytek ( i nie tylko )

Czas : 5 minut

Składniki :

ketchup pikantny Pudliszki
żurawina do mięs
powidła śliwkowe
pieprz mielony
olej słonecznikowy ( odrobina tak by łatwiej było utrzeć składniki )

Do kubeczka włożyć po kilka łyżeczek ketchupu, żurawiny, powideł. Dodać łyżeczkę oleju i utrzeć . Spróbować .Doprawiać wg upodobania dodając więcej konkretnego składnika .Na końcudoprawić pieprzem.


nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...