Sos ze świeżych grzybów

3 września 2012, dodał: cisowianka20
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

300 ml wywaru z warzyw

30-50 dkg świeżych grzybów (borowiki, maślaki i podgrzybki)

8-10 dkg cebuli

tłuszcz do grzybów

3 dkg tłuszczu

3 dkg mąki

100 ml śmietany

50 ml jogurtu

natka pietruszki

sól

pieprz

przyprawa do zup (może być z kostki)

Wykonanie:

Grzyby oczyścić, opłukać, drobno pokroić. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć na tłuszczu i dusić do miękkości – często mieszając. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc. Rozprowadzić zimnym wywarem, szybko mieszając trzepaczką, zagotować. Dodać grzyby i gotować przez 10 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowania wlać śmietanę i jogurt. Sos połączyć z posiekaną natką pietruszki. Doprowadzić do smaku solą, pieprzem i przyprawą. Sos podawać do klusek i zrazów.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

haluksy
Paznokci nie wolno obcinać zbyt głębokiego to wszystko wróci do normy....
Problem ze wzwodem
W pewny wieku facet przestaje być mężczyzną i jeśli żona już nie ma takich...
Filmiki na youtube ;)
Ja oglądam dużo filmów o ciekawych miejscach i innych kulturach....
Jak dotrzeć do pewnej osoby...?
Zadalabym najpierw pytanie, czy ta osoba zyczylaby sobie kontaktu...?