Sos z żeberkami

4 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 kg żeberek
1 marchew
2 kostki rosołowe
1 duża cebula
2 listki laurowe
3 ziela angielskie
2 łyżki mąki
pieprz
sól
smalec do smażenia
1 łyżka śmietany
Żeberka posypane solą i pieprzem obsmażyć na patelni na złoty kolor. Zagotować 1 l wody z 2 kostkami rosołowymi, dodać marchewkę pokrojoną w krążki i obsmażone żeberka. Dusić na wolnym ogniu około godziny, Na tłuszczu na którym były podsmażane żeberka, podsmażyć cebulę pokrojoną w pół krążki i dodać do żeberek. Dodać listki i zmielone ziele angielskie. Podgotować jeszcze około 20 minut. Zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną. Jeszcze chwilę podgotować i doprawić.
Podawać z ziemniakami.

file1267727287



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....