URODA I ZDROWIE

Sos z soku żurawinowego do mięs

30 stycznia 2012, dodał: Redakcja

Składniki:

  • sok żurawinowy firmy Bonini
  • tłuszcz z pieczonego mięsa z czosnkiem
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki wody

Przygotowanie:

Tłuszcz z pieczonego mięsa podlewamy 1/4 soku z żurawiny, można więcej. Dodajemy cukier. Wszystko zależy od tego czy wolimysłodszy czy kwaśniejszy sos. Następnie dodajemy miód. Zagęszczamy nasz sos mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. Chwile gotujemy. Podajemy z mięsem. W moim przypadku z karkówką.

Testowała:

GastroMonia – od ponad 4 lat prowadze bloga kulinarnego, gdzie nie tylko mozna znalezc rozne przepisy ale rowniez dekoracje potraw, stolu czy prezentow. Szukasz pomyslu na zorganizowanie imprezy zapraszam na www.gastromonia.blox.pl. Poszukuje rowniez ciekawy miejsc gdzie mozna tanio i smacznie zjesc. Uwielbiam kulinarne nowinki. (nick: GastroMonia)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Sos z soku żurawinowego do mięs

  1. avatar Jedwabna pisze:

    Uwielbiam sos żurawinowy :) Szczególnie z piersią indyka :)

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Chodzicie na pedicure?
Ja byłam raz i powiem szczerze, że fachowo zajęto się moimi stopami. Niestety...
Kosmetyki fryzjerskie?
Najważniejsze są geny, jak ktoś ma ładne włosy po mamie to takie kosmetyki...
Telefon na kartę czy abonament
Tylko na kartę, i tak bym nie wykorzystała wszystkiego co jest w abonamencie...
Anoreksja
A moja siostrzenica ma 14 lat i jest zadowolona że wygląda jak...