Sos z pietruszką i orzeszkami

Avatar photo
1 września 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Pasuje do duszonej ryby, fondue z mięsa, surówek z warzyw oraz do makaronu.

Składniki: 4 łyzki niesolonych orzeszków ziemnych, 100 g natki pietruszki, sok z 1 cytryny, 2 łyżeczki sosu sojowego, 2 łyżeczki płynnego miodu, 2 łyżeczki sosu tabasco (zielonego), 2 łyżeczki ostrej musztardy, zmielony pieprz, 200 ml oleju słonecznikowego.

Przygotowanie: orzechy zmiksować i utrzeć. Natkę opłukać, osuszyć i posiekać listki. Sok z cytryny, sos sojowy, miód, tabasco i musztardę ubić w mikserze. Przyprawić pieprzem. Do masy dodać orzeszki i natkę. Wszystko wymieszać. Cienkim strumieniem lać olej i mieszać mikserem.

file1283365333



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....