Sos z mango i papryki

11 września 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Pasuje do pieczeni z indyka oraz do potraw z ryżu.

Składniki: 1 owoc mango, 1 strąk żółtej papryki, 1 ząbek czosnku, 1 cebula, 50 g cukru, 1 łyżeczka nasion kminku, 1/2 łyżeczki gorczycy, szczypta soli, 1 łyżeczka pieprzu, szczypta zmielonego szafranu, 3 łyżki octu winnego.

Przygotowanie: obrać mango, oddzielić miąższ od pestki i pokroić w kostkę. Umyć paprykę, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, obrać czosnek i cebulę i drobno posiekać. Mango, paprykę, cebulę i czosnek przełożyć do garnka. Dodać cukier i przyprawy. Gotować wszystko na małym ogniu tak długo, aż powstanie masa. Często mieszać. Na koniec dodać ocet i wymieszać.

file1284214448



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...