Sos z kurek

31 sierpnia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Najpyszniejszy sos:

  • kurki
  • cebula 1 szt
  • śmietana 2 łyżki
  • mąka 1 łyżeczka
  • wegeta
  • pieprz biały
  • olej 2 łyżki

Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka, następnie dodać oczyszczone i wypłukane kurki (jak większe pokroić). Smażyć aż wszystka woda wyparuje i grzybki lekko się zarumienią. Posypać przyprawami. Na koniec zaprawić mąką wymieszaną z wodą i śmietaną. Podawać do ziemniaków, mięs, kaszy czy makaronów.

file1283278450



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...