Sos tybetański do grillowanych warzyw

24 sierpnia 2010, dodał: jorunn2010
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 2 łyżki masła
– łyżeczka kurkumy
– łyżeczka imbiru
– łyżeczka tartego kminku
– cebula
– 2 ząbki czosnku
– szczypta pieprzu kajeńskiego
– szczypta curry

Wykonanie:

Czosnek przepuścić przez prasę, cebulę obrać i posiekać. Podsmażyć czosnek i cebulę na maśle aż się zeszkli cebula. Wsypać przyprawy, wymieszać, odstawić do wystygnięcia. Sosem polać warzywa z grilla: paprykę, cukinię, bakłażany. Świetnie się również komponuje z sałatką z pomidorów i świeżych ogórków.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...