Sos tybetański do grillowanych warzyw

24 sierpnia 2010, dodał: jorunn2010
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 2 łyżki masła
– łyżeczka kurkumy
– łyżeczka imbiru
– łyżeczka tartego kminku
– cebula
– 2 ząbki czosnku
– szczypta pieprzu kajeńskiego
– szczypta curry

Wykonanie:

Czosnek przepuścić przez prasę, cebulę obrać i posiekać. Podsmażyć czosnek i cebulę na maśle aż się zeszkli cebula. Wsypać przyprawy, wymieszać, odstawić do wystygnięcia. Sosem polać warzywa z grilla: paprykę, cukinię, bakłażany. Świetnie się również komponuje z sałatką z pomidorów i świeżych ogórków.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.