Sos tatarski z kaparami

6 kwietnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kolejna wersja sosu tatarskiego .Tym razem z dodatkiem ,,polskich kaparów „

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 1 szklanka majonezu
  • 1 szklanka jogurtu ( lub śmietany )
  • 1 szklanka pokrojonych w drobną kostkę korniszonów
  • 1 szklanka drobno pokrojonych marynowanych pieczarek
  • ½ szklanki kaparów ( ja użyłam ,,polskich kaparów czyli marynowanych nasion nasturcji )
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 4 łyżeczki Ksylitolu ( cukru brzozowego ) lub zwykłego cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą . Doprawić do smaku . Zostawić na kilka godzin by się ,, przegryzły „. Zachowuje świeżość w lodówce ok. tygodnia .

file1270551870