Sos tatarski z kaparami

6 kwietnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kolejna wersja sosu tatarskiego .Tym razem z dodatkiem ,,polskich kaparów „

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 1 szklanka majonezu
  • 1 szklanka jogurtu ( lub śmietany )
  • 1 szklanka pokrojonych w drobną kostkę korniszonów
  • 1 szklanka drobno pokrojonych marynowanych pieczarek
  • ½ szklanki kaparów ( ja użyłam ,,polskich kaparów czyli marynowanych nasion nasturcji )
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 4 łyżeczki Ksylitolu ( cukru brzozowego ) lub zwykłego cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą . Doprawić do smaku . Zostawić na kilka godzin by się ,, przegryzły „. Zachowuje świeżość w lodówce ok. tygodnia .

file1270551870



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...