Sos szodonowy

6 września 2010, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 12 dag cukru pudru
  • 6 żółtek
  • 1/4 l białego wina wytrawnego

Żółtka ubić z cukrem do białości, najlepiej mikserem.Naczynie z żółtkami wstawić do drugiego naczynia z wrzącą wodą i stale ubijając dolewać wino. Podgrzewać na małym ogniu do lekkiego zgęstnienia sosu. Podawać natychmiast po ubiciu.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.