Sos szodonowy

6 września 2010,
dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 12 dag cukru pudru
  • 6 żółtek
  • 1/4 l białego wina wytrawnego

Żółtka ubić z cukrem do białości, najlepiej mikserem.Naczynie z żółtkami wstawić do drugiego naczynia z wrzącą wodą i stale ubijając dolewać wino. Podgrzewać na małym ogniu do lekkiego zgęstnienia sosu. Podawać natychmiast po ubiciu.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...