Sos szodonowy

6 września 2010, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 12 dag cukru pudru
  • 6 żółtek
  • 1/4 l białego wina wytrawnego

Żółtka ubić z cukrem do białości, najlepiej mikserem.Naczynie z żółtkami wstawić do drugiego naczynia z wrzącą wodą i stale ubijając dolewać wino. Podgrzewać na małym ogniu do lekkiego zgęstnienia sosu. Podawać natychmiast po ubiciu.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...