Sos szczawiowy

27 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 garście szczawiu

1 szklanka śmietany

łyżka masła

łyżeczka mąki

zielenina

sól

bulion1/2 szklanki

Przygotowanie:

Umyte ,świeże liście szczawiu posiekać i udusić z masłem. Mąkę przesmażyć na złoty kolor na suchej patelni,a gdy będzie gotowa rozprowadzić z  bulionem, dodać przygotowany szczaw, podprawić śmietaną i zagotować. Do sosu możemy dodać posiekaną zieleninę.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D