Sos szczawiowy

27 września 2010,
dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 garście szczawiu

1 szklanka śmietany

łyżka masła

łyżeczka mąki

zielenina

sól

bulion1/2 szklanki

Przygotowanie:

Umyte ,świeże liście szczawiu posiekać i udusić z masłem. Mąkę przesmażyć na złoty kolor na suchej patelni,a gdy będzie gotowa rozprowadzić z  bulionem, dodać przygotowany szczaw, podprawić śmietaną i zagotować. Do sosu możemy dodać posiekaną zieleninę.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....