Sos orzechowo-żółtkowy – znakomity do sałaty

11 września 2010,
dodał: dorota20w
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 żółtka (ugotowane na twardo)

3 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka wody mineralnej

1 łyżeczka octu winnego

sól, pieprz

ulubiona mieszanka przyprawowa (u mnie była to mieszanka ziół w młynku: bazylia, por, papryka słodka, czosnek, natka pietruszki)

garstka orzeszków ziemnych

Wykonanie:

Żółtka ucieramy z oliwą, dodajemy wodę, ocet, orzeszki. Przyprawiamy do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....