Sos orzechowo-żółtkowy – znakomity do sałaty

11 września 2010, dodał: dorota20w
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 żółtka (ugotowane na twardo)

3 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka wody mineralnej

1 łyżeczka octu winnego

sól, pieprz

ulubiona mieszanka przyprawowa (u mnie była to mieszanka ziół w młynku: bazylia, por, papryka słodka, czosnek, natka pietruszki)

garstka orzeszków ziemnych

Wykonanie:

Żółtka ucieramy z oliwą, dodajemy wodę, ocet, orzeszki. Przyprawiamy do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...