Sos orzechowo-cebulowy

22 września 2010,
dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 szalotki

1/4 szklanki posiekanych orzechów laskowych

łyżka startej skórki z cytryny

2 łyżki soku z cytryny

ząbek czosnku

łyżka oleju

sól

pieprz

Przygotowanie:

Szalotki obrać i drobno posiekać. Na oliwie podsmażyć rozgnieciony ząbek czosnku i posiekane szalotki. Po 3 minutach dodać drobno posiekane orzechy, skórkę z cytryny, sok z cytryny i przyprawić solą i pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....