Sos musztardowy na ostro

20 września 2010,
dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 szklanki maślanki

2 łyżki musztardy

2 łyżki keczupu

5 łyżek posiekanego szczypiorku

sól

pieprz

ostra papryka w proszku

1/2 łyżeczki octu winnego

Przygotowanie

Musztardę rozcieramy w miseczce z keczupem i posiekanym szczypiorkiem. Stopniowo dodajemy maślankę. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i octem. Wstawić do lodówki na pół godziny. Doskonały do mięs.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...