Sos mleczno-serowy

22 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 litra mleka

3 łyżki maki

4 łyżki margaryny

6 dag.ostrego żółtego sera

sól

Przygotowanie:

Przesianą mąkę i margarynę rozprowadzić mlekiem i zagotować. Dodać starty ser i wszystko wymieszać. Doprawić do smaku solą. Doskonały do mięs duszonych, pieczonych, gotowanych i pieczonych, a także do jarzyn.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.