Sos mleczno-serowy

22 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 litra mleka

3 łyżki maki

4 łyżki margaryny

6 dag.ostrego żółtego sera

sól

Przygotowanie:

Przesianą mąkę i margarynę rozprowadzić mlekiem i zagotować. Dodać starty ser i wszystko wymieszać. Doprawić do smaku solą. Doskonały do mięs duszonych, pieczonych, gotowanych i pieczonych, a także do jarzyn.



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...