Sos karmelowy

22 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 łyżki cukru

2 łyżki masła

2 łyżki wody

Przygotowanie:

W garnku rozpuścić masło z wodą i cukrem.Nie mieszać tylko potrząsać garnkiem co jakiś czas , aby sos się nie zważył. Gdy z cukru zrobi się karmel tzn. że sos jest gotowy. Doskonały do owoców i naleśników.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wczesne truskawki niezdrowe?
Wiadomo, że aby szybko urosły w tunelu foliowym czy szklarni, są faszerowane chemią...
Podwyżki opłat sanatoryjnych
Co to za opłaty, 200-300 zł za kilkanaście dni wczasów? Często nie jeżdżą...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Już widzę, jak dziadkowie w kurnych chatkach na wsi inwestują w panele... Zostawią...
W jakiej pozycji spać?
Ja śpię na plecach na wznak, bo mi tak wygodnie;)