Sos majonezowo-pomarańczowo-chrzanowy

Avatar photo
16 września 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Pasuje do owoców morza, gotowanych lub z grilla oraz do pieczeni wołowej na zimno.

Składniki: file1284636874

1 pomarańcza,

250 g majonezu,

1 i 1/2 łyżki chrzanu ze słoika,

szczypta pieprzu.

Przygotowanie:

wycisnąć sok (maks. 100 ml). Majonez połączyć z sokiem i utrzeć na gładką masę. Dodać chrzan i pieprz. Wszystko wymieszać.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...