Sos kurkowy z kaszą gryczaną

3 września 2012, dodał: Szybkie gotowanie
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares
  • 200 g kaszy gryczanej prażonej ugotowanej na sypko

Sos:

  • 2 szklanki kurek
  • 1 duża cebula
  • 2/3 szkl. bulionu grzybowego z kostki
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • ziele angielskie
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • olej

Posiekaną cebulę wrzucamy na rozgrzany olej, podsmażamy. Dodajemy oczyszczone kurki (większe kroimy drobniej). Smażymy kilka minut, podlewamy bulionem, wrzucamy ziele angielskie, sól, pieprz i dalej dusimy na małym ogniu. W szklance mieszamy mąkę ze śmietaną i odrobiną zimnej wody, wlewamy do sosu i mieszamy, aż sos zgęstnieje. Na koniec dodajemy siekaną natkę pietruszki.

file1346663982

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Romans z żonatym
Czasem wystarczy mała intryga i facet daje się okręcić wokół palca...
Sklep a jego reklama ?
Ale dobrej firmie też trzeba pomóc w promocji oferty....
Rewolucyjne technologie i high-tech
A ja nawet lubię jak technologia ulatwia mi życie, pamięta za mnie...
Jak dokończyć budowę domu przy rosn…
Wykończyć kuchnię, pokój i łazienkę i zamieszkać -a resztę robić wg możliwości....